Freshmatic

1. Kaj je vključeno v komplet Air Wick® Freshmatic®?

Komplet vključuje napravo Air Wick® Freshmatic®, polnilo z dišavo in dve bateriji AA/LR6, skupaj z navodili.

2. Kaj je prednost samodejnega Air Wick® Freshmatic® razpršilnika pred drugimi osvežilci zraka?

Air Wick® Freshmatic® samodejno zagotavlja redno in dosledno pršenje dišave ves dan, zato bo vaš dom vedno čudovito dišal. Tudi zato, ker je vsak odmerek razpršila nadzorovan, bo raven odišavljenja od začetka polnitve do konca ves čas enaka.

3. Tu je rdeče vodilo, ki mi preprečuje, da bi v napravo vstavil polnilo. Kaj naj naredim?

Da premestite rdeče vodilo in vstavite dišavno polnilo, IZKLJUČITE APARAT, nato dvignite rdeče vodilo do konca tako, da ga zasukate v smeri vrtenja urnih kazalcev. Zdaj lahko vstavite dišavno polnilo in zaženete napravo

4. Kako lahko polnilo pravilno vstavim?

Enota naj bo ves čas usmerjena proč od vašega obraza, pred vstavljanjem polnila pa izključite enoto. Če želite napravo odpreti, pritisnite gumb na vrhu in povlecite sprednji pokrov naprej. Vstavite polnilo. Šoba mora biti obrnjena proti sprednjemu delu naprave. Ko je zaprta, bi morali videti odprtino črne šobe, skozi katero naprava razpršuje dišavo. Zaprite ohišje, usmerjeno proč od vašega obraza, in nato izberite želeno raven odišavljenja. Prvo pršenje se bo zgodilo po 15-sekundni zakasnitvi.

5. Lahko prilagajam raven odišavljenja?

Air Wick® Freshmatic® ima tri časovne intervale pršenja, kar vam omogoča nadzor nad ravnjo odišavljenja. Z nastavitvijo naprave se lahko premikate od komaj zaznavne vonjave na vedno večjo intenzivnost.

6. Kaj pomenijo cvetovi nad stikalom?

Cvetovi označujejo položaj stikala. Večji in višji kot je cvet, intenzivnejša je dišava.

Velik cvet: intenzivno doživetje za največji užitek.
Srednji cvet: srednja intenzivnost.
Majhen cvet: komaj zaznavna izkušnja za nežen vonj.
Pika : izključeno

7. Kam naj postavim napravo?

Air Wick® Freshmatic® lahko obesite na steno ali pa ga postavite na polico ali omaro. Obvezno mora biti na višini vsaj 1,8 metra nad tlemi. Pred uporabo preberite navodila.

8. Kako ga izključim?

Levi položaj stikala je izklop. Če enote ne boste uporabljali dlje časa, vam priporočamo, da odstranite polnilo in/ali baterije.

9. Kako veste, kdaj so baterije izpraznjene?

Naprava bo prenehala pršiti dišavo. Baterije na splošno zadostujejo za tri polnjenja. Če menite, da so baterije prazne, izključite napravo in jo ponovno vključite. Če naprava ne razprši dišave po 15 sekundah, zamenjajte baterije.

10. Kakšne so najboljše baterije za uporabo v moji napravi?

Po potrebi zamenjajte baterije z novimi, kakovostnimi alkalnimi baterijami. Ne priporočamo, da uporabljate cink-ogljikove baterije ali polnilne baterije, ker te morda nimajo dovolj moči za delovanje naprave za daljše obdobje.

11. Približno kako dolgo traja polnilo Air Wick® Freshmatic®?

  • Zgornja nastavitev (velik cvet): do 20 dni
  • Druga nižja nastavitev (srednji cvet): do 50 dni 
  • Tretja spodnja nastavitev (majhen cvet): do 60 dni
  • Spodnja nastavitev je izklop.

12. Koliko razpršitev dišave vsebuje polnilo?

Eno 250-ml polnilo vsebuje več kot 2.400 razpršitev.

13. Zakaj moj Freshmatic® ne prši dišave?

Preverite, ali je naprava morda izključena. Najprej preverite, ali je šoba obrnjena v pravilno smer. Ko je naprava zaprta, bi morali videti črno konico šobe polnila dišave skozi odprtino na sprednji strani enote. Če ne morete videti črne konice šobe, ste morda napačno obrnili polnilo dišave v napravo, s črnim nastavkom obrnjenim proti zadnjemu delu. Nato se prepričajte, da je rdeče vodilo v dvignjenem položaju. Če rdeče vodilo ni popolnoma dvignjeno, morda ne boste mogli popolnoma vstaviti polnila ali zapreti sprednjega pokrova naprave. Rdeče vodilo se nahaja v odprtini, kjer naj leži šoba. Če rdeče vodilo blokira odprtino, ga povsem dvignite z vrtenjem v smeri urnega kazalca in nato potisnite polnilo nazaj v napravo do koder gre. Nato preverite, ali je polnilo prazno, kar storite tako, da ga izvlečete iz naprave. Ko je nastavek usmerjen proč od vašega obraza, kvadratno ploščico na vrhu nastavka dvakrat pritisnite navzdol. Če ne oddaja pršila, zamenjajte polnilo.

Ponovno vstavite polnilo, zaprite sprednji pokrov in izberite želeno nastavitev. Naprava mora začeti s pršenjem po 15 sekundah. Če naprava ne prši po 15 sekundah, zamenjajte baterije.

14. Kako naj uporabljam Freshmatic®?

1. Kontrolno kolesce, ki se nahaja na hrbtni strani naprave, mora biti v “OFF“ položaju. Za odpiranje pritisnite gumb, ki se nahaja na hrbtni strani naprave in povlecite sprednjo polovico naprave. 2. Preden aerosolno polnilo vstavite v napravo, mora biti rdeč vzvod, ki se nahaja v napravi, dvignjen. Nato vstavite aerosolno polnilo tako, da je šoba za pršenje obrnjena navzven. 3. Napravo zaprite. Obrnite jo stran od obraza in s pomočjo kontrolnega kolesca, ki se nahaja na hrbtni strani naprave, izberite stopnjo jakosti izpusta vonjav (nizka, srednja, visoka). Ko je naprava aktivirana, se bo pršenje sprožilo po 15 sekundah.

15. Kakšne so zahteve glede varnosti?

Pred uporabo POZORNO preberite opozorila in navodila za uporabo. Preden aerosolno polnilo vstavite v napravo, mora biti vklop odštevalnika časa v “OFF” položaju. Napravo vedno usmerjajte stran od obraza. Ko bo naprava aktivirana, se bo avtomatsko sprožila po 15 sekundah. Napravo postavite na višino vsaj 2 metrov od tal. Ko naprava obratuje v mehanizem ne vstavljajte prstov ali drugih predmetov. Ne postavljajte v bližino virov toplote, odprtega ognja, iskrenja, ali vžiga, kakršnih koli električnih naprav (npr. televizije), neposredne sončne svetlobe ali zelo toplih območij (preko 50 °C). Nekateri prostori, kot na primer rastlinjaki, so lahko izpostavljeni zelo visokim temperaturam. Če boste zdoma več kot teden dni, izključite napravo, tako da kontrolno kolesce na hrbtni strani naprave postavite v “OFF” položaj (to bo ponastavilo nastavitve v števcu pršila). Osebe, ki so občutljive na dišave naj bodo previdne pri uporabi. Osvežilci zraka ne morejo nadomestiti dobrih higienskih navad. VARNOSTNA OPOZORILA IN OBVESTILA: Zelo lahko vnetljiv aerosol. Posoda je pod tlakom: lahko eksplodira pri segrevanju. HRANITI ZUNAJ DOSEGA OTROK IN HIŠNIH LJUBLJENČKOV. Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvoda. Pred uporabo preberite etiketo. Posoda je pod tlakom: ne preluknjajte ali sežigajte je niti, ko je prazna. Hraniti ločeno od vročine/isker/odprtega ognja/vročih površin. Kajenje prepovedano. Ne pršiti proti odprtemu ognju ali drugemu viru vžiga. PRI STIKU Z OČMI: previdno izpirajte z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem. Zaščititi pred sončno svetlobo. Ne izpostavljati temperaturam nad 50°C. Posoda je pod tlakom: zaščitite jo pred soncem, ne izpostavljate je temperaturam, višjim od 50°C. Ne preluknjajte ali sežigajte je niti, ko je prazna. Ne pršite po odprtem plamenu ali vnetljivem materialu. Hraniti ločeno od virov vžiga - ne kaditi.