Sveče

1. Kam naj postavim svojo svečo Air Wick®?

Priporočamo vam, da svečo postavite na ravno površino v dobro prezračenem prostoru. Svečo hranite izven dosega otrok in je ne puščajte goreti brez nadzora. Glejte navodila za uporabo na embalaži. Za preprečevanje požara ali poškodb NE SME VSEBOVATI DRUGIH PREDMETOV (npr. VŽIGALIC). Goreče sveče nikoli ne puščajte brez nadzora v bližini česarkoli, kar se lahko vname, ali dlje kot 4 ure. Postavite jo pokonci na vodoravno, na vročino odporno in neelektrificirano podlago, umaknjeno od prepiha. Podrobnosti so na voljo v vprašanjih o varnostnih zahtevah in odgovorih spodaj.

2. Kako lahko iz kozarca odstranim ves preostali vosek? Lahko kozarec ponovno uporabim?

Ta izdelek ni narejen tako, da bi lahko vosek popolnoma odstranili iz proizvoda. Priporočamo, da voska iz kozarca ne poskušate odstraniti.

3. Ali lahko ponovno uporabim kozarec, ko vosek zgori do konca? Lahko vanj postavim lastno svečo?

Ne.

4. Je treba stenj prirezovati pred vsako uporabo?

Svetujemo vam, da ohranjate stenj dolg do 1 cm, da se izognete prekomernemu nastajanju dima.

5. Bo ta sveča proizvedla veliko saj, ki se bodo nabirale na pohištvu ali stenah?

Ne.

6. Kako dolgo bo dišava trajala?

Zaradi številnih neznanih dejavnikov (velikost prostora, prezračevanje itd.) ne moremo oceniti, kako dolgo bo dišava trajala.

7. Kako naj uporabljam sveče?

Gori naj v vidnem območju. Naj bo ločena od stvari, ki se lahko vnamejo. Hraniti izven dosega otrok.
Raztopljeni vosek naj bo brez delcev umazanije. NE dovolite, da plamen doseže steklo. Ugasnite, ko ostane le še 12,7 mm trdnega voska. Stenj ne vsebuje svinca.

8. Kakšne so zahteve glede varnosti?

Hraniti ločeno od ostalih predmetov ( npr. vžigalic). Nikoli ne puščajte goreče sveče brez nadzora, v bližini vnetljivih materialov ali goreti več kot 4 ure. Svečo postavite na ravno, toplotno neobčutljivo površino in stran od prepiha. Sveče ne smejo goreti v bližini kakršnihkoli vnetljivih materialov. Svečo hranite pokonci. Ne prižigajte jih na toplih površinah ( npr. TV). Odrežite stenj na 1 cm, da sveča ne bo pretirano kadila. Ne premikajte sveče, dokler se vosek popolnoma ne strdi. Ne dovolite, da bi se plamen sveče dotikal notranje strani steklenega kozarca. Stekleni kozarec bo vroč med in po uporabi. Ko ostane v steklenem kozarcu manj kot 1 cm voska, svečo ugasnite. Ne uporabljate sveče, če je steklo poškodovano. Steklenega kozarca ne uporabljate za pitje ali shranjevanje živil. Razdalja med gorečimi svečami mora biti najmanj 20 cm. Osebe, ki so občutljive na dišave, naj bodo previdne pri uporabi. Osvežilci zraka ne morejo nadomestiti dobrih higienskih navad.